Massages

Massages2019-01-17T15:38:13+00:00

Massages

Wie kan dat nou eigenlijk weerstaan, een heerlijke massage! Een ontspannende massage, een bindweefselmassage of een klassieke hotstone massage. We gunnen ons er te weinig tijd voor, haast en haast…en dat willen we niet meer. Er moet tijd komen voor ontspanning, voor jezelf en je lijf!

Een massage geeft je namelijk meer energie, verbetert de doorbloeding, vermindert stress, het verwijdert afvalstoffen en zorgt voor een betere ademhaling. Genoeg redenen om jezelf weer eens te verwennen met een heerlijke behandeling.

 

Een klassieke massage is van oorsprong één van de oudste massagevormen. Het woord “massage” heeft een Arabische oorsprong. Het is afgeleid van het woord ‘mass’ dat “onderzoekend aanraken” betekent. Het aanraken in de klassieke massage gebeurt veelal door afwisseling van diverse massagetechnieken. De massagetechnieken die gebruikt worden zijn effleurages (strijkingen, meestal met gebruikmaking van massage-olie), pétrissages (knedingen), tapotementen (kloppingen), vibraties (trillingen) en schuddingen.

Deze verschillende massagetechnieken brengen in het lichaam reacties teweeg die leiden tot het herstel van evenwicht in het lichaam. De massage stimuleert de doorbloeding, voert afvalstoffen af en verbetert de spierfunctie. Het lichaam komt tot rust en ontspant zich. Ook bevordert het geestelijke rust. Het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Het resultaat van een massage is totaalbalans van lichaam en geest

 

De hotstone massage, zoals we hem vandaag de dag kennen, is oorspronkelijk afkomstig van de indianen. Zij gebruikten vroeger lavastenen die opgewarmd waren om stamgenoten met chronische pijnen te behandelen. Dit bleek een zeer effectieve manier, omdat lavastenen lang warmte kunnen vasthouden als ze verwarmd worden en daardoor een gunstige werking hebben op chronische pijnen waardoor deze betreffende spiergroepen ontspannen worden, wat uiteindelijk leidt tot vermindering van de pijn.

De Indianen gebruikten zoals gezegd vulkanische stenen, die door de eeuwen heen zijn glad gepolijst door erosie van water en zand. Ze selecteerden de stenen op basis van gewicht en vorm. De indianen spraken bij deze stenen van de vier elementen, waarvan zij dachten dat de stenen door zijn gevormd: Water, Wind, Vuur en Aarde.