Veelvuldig kregen wij de vraag of bij ons in de salon ook botox behandelingen kunnen worden gegeven. Hierop hebben wij contact gezocht met plastisch chirurg, dr. Kouwenberg, o.a. werkzaam in het Slingeland ziekenhuis. Van hem leerden we dat botox een veilig, natuurlijk middel is dat al meer dan dertig jaar in de medische wereld wordt gebruikt, maar daarover later meer.

Hieronder lees je wat Botox is, en of het misschien wat voor jou is. Heb jij je wel eens gestoord aan de lijntjes tussen je wenkbrauwen, de fronsrimpeltjes of kraaienpootjes bij je ogen? Misschien is Botox dan wat voor jou.

Wat is botox?
Botox (BotulinetoxineA) is een natuurlijk voorkomend eiwit van een bacterie. Injectie hiermee blokkeert de zenuwimpuls, waardoor de spieren ontspannen. Hierdoor voorkomt u dat een rimpel dieper zal worden. Rimpels verstrijken met botox wordt al jaren gedaan. Oorspronkelijk (al meer dan 30 jaar) is het een geneesmiddel wat door de neurologen in ziekenhuizen ingezet wordt om spierspasmen te behandelen na een beroerte. Het werkt preventief tegen rimpels en maakt mimische rimpels minder zichtbaar.

Welke behandelingen met botox kunnen wij bieden?
De plastisch chirurg gebruikt botox in de eerste plaats om mimische rimpels te verwijderen of te voorkomen.
De laatste jaren zien we dat botox ook vaak onder jongeren wordt gebruikt om opvallende rimpels te voorkomen.

Heeft botox nare bijwerkingen?
Rimpels verwijderen met botox is zeer veilig. Bijwerkingen die zijn waargenomen bestaan voornamelijk uit reacties op de injectieplaats. Dit is echter altijd van voorbijgaande aard. Zelden komt het voor dat rimpels verwijderen met botox zorgt voor werking in onbedoelde spieren rond de desbetreffende rimpel, wat bijvoorbeeld kan leiden tot tijdelijk hangen van het bovenste ooglid. Het is belangrijk dat u uw behandelend arts goed inlicht over eventuele aandoeningen die de werking van botox kunnen beïnvloeden zoals slikaandoeningen, neuromusculaire aandoeningen of bestaande longproblemen. Gebruik tijdens de zwangerschap wordt afgeraden vanwege het gebrek aan informatie hierover.

Is botox slecht voor je lichaam?
Botox is alleen giftig in zeer hoge concentraties, net zoals bijvoorbeeld bij overdosering van paracetamol. De manier waarop de plastisch chirurg het inzet is absoluut niet gevaarlijk.

Krijg ik van botox een uitdrukkingsloos gezicht? 
Alleen wanneer er te veel botox op de verkeerde plaats gespoten wordt kan dit het geval zijn. Bij de plastisch chirurg ligt de focus op een natuurlijk effect. De plastisch chirurg is uitermate voorzichtig in zijn werkwijze.

Hoe snel werkt botox?
Botox werkt binnen 4 tot 7 dagen. Het maximale effect zal binnen 2 weken bereikt worden.

Hoe lang blijft botox werkzaam?
Botox werkt ongeveer 3 tot 4 maanden na een eerste behandeling. Het effect kan langer aanhouden na meerdere behandelingen.

Is botox de oplossing voor vollere lippen?
Nee, lippen kunnen namelijk nooit met botox behandeld worden.

Heb ik botox nodig voor mijn rimpels?
Botox is een stof die de spier in een gebied stillegt. Het is geschikt voor mimische rimpels, bijvoorbeeld de fronsrimpel op uw voorhoofd. Door veelvuldig aanspannen kan hier een rimpel ontstaan. Botox werkt preventief en zorgt bij een bestaande rimpel dat hij niet dieper wordt.

Is botox duur?
Wij willen het gebruik van botox bereikbaar maken voor iedereen. Dit betekent dat onze prijzen lager zijn dan bij de meeste klinieken. Je betaalt altijd per gebied (zone). De eerste zone is 200,00. Elke volgende 50,00. Bij de meeste patiënten zijn dit 1 of 2 zones. Lopus rekent links en rechts niet als 2 zones maar als 1 zone. 
Te behandelen zones zijn: het voorhoofd, de wangen en de fronsrimpel. Uiteraard zijn andere zones, zoals de oksels en decolleté, bespreekbaar.

Na de behandeling
De volgende dag na een Botox-behandeling mag je een lichte make-up aanbrengen. Soms kan een lichte roodheid, zwelling of een blauw plekje zichtbaar zijn. Deze verdwijnen over het algemeen snel. Vermijd een aantal dagen intensieve druk op het behandelde gebied en vermijd blootstelling aan zonlicht in geval van een blauwe plek. Na ongeveer 3 a 4 dagen begin je de eerste effecten te merken; je probeert te fronsen, maar de kracht begint te verminderen in de frons spieren. Na twee weken is het effect optimaal. Wanneer je merkt dat de kracht weer terugkomt, kom dan snel terug voor een onderhoudsbehandeling. Wanneer je de spier namelijk niet geheel op kracht laat komen, zal het effect steeds langer aanhouden.

Afspraak maken
Mail ons wanneer je geïnteresseerd bent of al een afspraak wilt maken. De eerst beschikbare mogelijkheid is maandag 15 april. Boek online je afspraak op www.lopus.nl of bel op 0315-326699.

Zien we jou bij lopus?