Na een mooie, lange en vooral warme zomer zien we de eerste tekenen van de opkomende herfst. Grijze wolken, meer wind, en soms een buitje regen….de herfst komt eraan.
Je favoriete crème wil dan soms nog weleens een beetje te wensen over laten. De huid voelt toch nog wat trekkerig aan of je hebt het gevoel dat je echt teveel moet smeren om toch dat lekkere zachte gevoel te krijgen wat je gewend bent.
Hoe komt dat nou?
Door de warmte van de zon wordt je talg dunner en voelt je huid altijd soepel aan. Maar doordat de temperatuur minder wordt en de talg niet meer zo vloeibaar is, wordt je huid niet automatisch meer zo soepel gehouden door je eigen talg…dan is het fijn om even iets “bij te smeren”.

En dan hebben we het over olie!
Plantaardige olie want deze bevatten vetzuren en anti-oxidanten die goed zijn voor:

  • Huidoppervlak te versterken en gladder te maken.
  • Huid te hydrateren en gehydrateerd houden, zonder zwaar aan te voelen.
  • Verminderen van irritatie, zoals roodheid en gevoelige huid, veroorzaakt door externe factoren.
  • Tegengaan van een schilferige en uitgedroogde huid.
  • Huid beter bestand maken tegen tekenen van milieuschade.
  • Antioxidanten toevoegen aan je huid om huidveroudering te verminderen.

Wel belangrijk is een 100% plantaardige olie, zonder bewaarmiddelen. Een olie is alleen absoluut geen vervanger voor een goede crème. In een crème zitten veel meer werkstoffen die je huid nodig heeft dan in een olie.
Het is dus geen vervanging maar een toevoeging!
Welke olie dan?
Er zijn honderden zo niet duizenden oliën te koop… ik weet het. Verschillende prijzen, samenstellingen. De een goed de ander ronduit slecht…..niet gemakkelijk. Onze meest favo olie is een jojobaolie, natuurzuiver uiteraard. Deze is niet zo vettig wordt makkelijk opgenomen door je huid en verstopt de poriën niet. Je kunt deze olie ook redelijk lang bewaren. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het zelf UV beschermend werkt èn bacteriedodend is.

Tea tree kan je huid erg irriteren dus wees voorzichtig hiermee. Mocht je toch een wat onzuivere huid hebben meng dan 1 druppel door je crème.

Weetjes over olie
Een plantaardige olie kun je niet erg lang bewaren, maximaal 2 jaar na de productiedatum. Je moet ze wel echt koel en donker bewaren. Het flesje is daarom bij een goede olie ook meestal donkergekleurd. Je ruikt het ook direct wanneer een olie geoxideerd is en ranzig is geworden, het stinkt! Je kunt het niet meer gebruiken.
Een goede olie is vaak niet goedkoop. Bij een goedkope versie is er vaak wat goedkopere andere olie aan toegevoegd. De verwerking is ook belangrijk, “enriched oils” is een bewaarmiddel bijvoorbeeld. Ga voor 100% natuurzuivere olie. Vind je het toch lastig de juiste olie te vinden?

Bij LOPUS hebben wij al het voorwerk voor je gedaan en de beste natuurzuivere olie gebotteld in handige 30ML flesjes met pipetje zodat je makkelijk een of twee druppeltjes kunt toevoegen aan je favoriete dagcrème!
12,95 voor 1 flesje   “sparkling gold” 
Fijne week allemaal!
Salon LOPUS.