Wat doe je om ze weg te krijgen?

“ De leeftijd van een vrouw herken je aan haar handen….en niet naar haar gezicht”
We geven massaal veel geld uit aan crèmes, serums en andere huidverzorgende producten maar wat vaak vergeten wordt zijn de handen!
Uit onderzoek blijkt niet alleen dat je handen je leeftijd verraden, maar ook dat je handen sneller verouderen dan de rest van je lichaam. Die huidveroudering van de handen gaat zo razendsnel omdat de huid van de handen dun is, weinig steunweefsel heeft en aan heel veel zon wordt blootgesteld.
Met een aantal tips zorg je ervoor dat jouw handen weer bij de rest van je lichaam gaan passen.
Voorkom pigmentvlekjes en smeer je handen in!
Bijna iedereen vergeet bij het insmeren de handen te beschermen. De oplossing is simpel, bescherm je handen vandaag nog met een laagje zonnebrandcrème. En niet alleen wanneer je in de zon gaat maar gewoon elke dag! Onderzoek heeft uitgewezen dat dit echt jaren kan schelen….je handen blijven zo langer jong!

Weg met pigmentvlekjes…

Heb je ouderdomsvlekjes op je handen of beginnen ze te verschijnen dan kan je een aantal dingen doen.:
-Smeer overdag de crème met een hogere concentratie vitamine C, niacinamide en/of zoethoutwortel die je gebruikt voor je gezicht ook op je handen. Andere ingrediënten die kunnen helpen tegen oppervlakkige pigmentatie zijn, glabradin, paper mulberry, aloesin en ellagic acid
– Gebruik ’s nachts op je handen een exfoliant met glycolzuur. (net als op de gezichtshuid)
– Zie je na twee maanden nog geen enkel resultaat, vraag je huisarts dan om een recept voor vitamine A zuur crème of azalic acid crème.
– Wil je sneller resultaat dan kun je de pigmentvlekjes weg laten halen d.m.v bijvoorbeeld coagulatie, bij Lopus noemen we dat de “spot away” behandeling. Een eenvoudige maar heel doeltreffende manier om je handen weer stralend en pigmentvlekjesvrij te krijgen! Het najaar is de beste tijd om dit te doen, wanneer de zon minder fel schijnt.