Te vaak (en te veel) exfoliëren/peelen…..
Exfolieren ofwel peelen is heel belangrijk. Maar te vaak is niet goed, je huid kan er juist doffer van worden! Want door onjuist peelen, wordt je huidbarrière beschadigd en verlies je al het vocht, wat je heel goed zult kunnen zien. Wil je weten wat de juiste manier van peeling is voor jouw huid en ook hoe vaak?
Als Skin Experts bij LOPUS weten wij daar gelukkig alles van en helpen je hier heel graag bij. Maak vrijblijvend een afspraak of geef het aan tijdens je behandeling dat je hier graag wat meer over wilt weten en wij leggen het je graag uit.
Altijd hetzelfde? Niet doen dus!
Verschillende seizoenen  betekent ook een andere aanpak voor je huid. In de winter kan door de  veranderde luchtvochtigheid je huid bijvoorbeeld veel droger aanvoelen. Hormonale veranderingen en stress speelt ook een rol. Je huidverzorging moet je dus altijd aanpassen aan je huid.
Daarom hebben we bij LOPUS de keuze uit verschillende tijden voor je behandeling. Jij kiest welke tijd jou past en wij passen altijd de behandeling aan op de conditie van je huid!
Veel te agressieve cleansers!
Bij veel mensen ontstaat de huidklacht door een te agressieve cleanser. Het is een onmisbare en vreselijk belangrijke stap in je huidverzorging. Veel van deze cleanser maken je huid echt superschoon maar beschadigen deze ook…Het gevolg, een droge, doffe en geïrriteerde huid, soms zelfs met puistjes.
Natuurlijke cosmetica/make-up? Pay attention!!
Zoals jullie weten zijn wij bij LOPUS fan van natuurlijke huidverzorging, echter niet alles wat rechtstreeks uit de natuur komt is goed voor je huid! Een product moet veilig zijn en huid herstellend, het moet een mooie glans geven en geen irritaties of vlekken veroorzaken. Zo gebruiken we bij Lopus uitsluitend de make-yupvan Jane Iredale aanbevolen door dermatologen en het Skincancer foundation. Een #1 uit Amerika omdat een huid die juist behandeld wordt gewoon straalt!
Verwijder ALTIJD je make-up!
Onderzoek heeft uitgewezen dat sommige vrouwen (20%)  hun mascara tot 3 dagen laten zitten ;-( Als je de huid niet goed reinigt, vergroot je de kans op puistjes en huidproblemen. De huid droogt uit en wordt dof…een echt NO GO dus.
Vind je het vervelend om zo “kaal” op te staan? Laat je wimpers en wenkbrauwen dan eens verven!
Less is more….
Een dagcrème, nachtcrème, oogcrème, serum, antirimpelcrème, primer, natural facelift, enlightening crème, verstevigende crème….Je kunt het zo gek niet bedenken of er bestaat een crème voor. Maar in principe heb je al deze producten niet nodig en je huid vindt die overdosis aan producten helemaal niet leuk. Als je een milde moisturizer hebt met de juiste ingrediënten, dan kan je deze voor zowel ’s ochtends, ’s avonds als rondom de ogen gebruiken. Scheelt niet alleen geld maar ook heel wat ruimte in je badkamer ;-)!
Hetzelfde ritueel!
Bij Lopus denken wij in de 6 stappen voor je huid, altijd hetzelfde stappenplan maar niet altijd met dezelfde ingrediënten.

  • Reinigen
  • (Exfolieren 1x per week)
  • Lotion, beschermen van de huid
  • AHA of BHA zuren voor een stralende huid
  • Moisturizer
  • SPF zomer en winter

ZON vermijden
90% van de huidveroudering ontstaat door de zon! Bescherm je huid dus altijd zo goed mogelijk met een zonnebrandcrème en een crème met antioxidanten. En ga nooit (nee echt nooit!) onder de zonnebank.
Heb geduld met je huid!
Het gaat even duren voordat je echt resultaat gaat zien, maar je geduld zal beloond worden. Het kan zelfs zo zijn dat je huid even onrustig lijkt te worden. Niets om je zorgen over te maken; je huid moet soms wennen aan ingrediënten als glycolzuur, en vitamine A zuren. Probeer geleidelijk over te gaan op de juiste producten voor je huid…en heb geduld, het wordt er zeker mooier van.

Stralende groet van
Lopus SkinExperts